ПРО ПРОБЛЕМИ ВСИХАННЯ СОСНИ ГОВОРИЛА НА СИМПОЗІУМІ У ШВЕЙЦАРІЇ ЛІСІВНИЧКА З РІВНЕНЩИНИ

24.06.2019 16:11

Помічник лісничого Клеванського лісництва ДП «Клеванське лісове господарство» Ольга Мелещука взяла участь у симпозіум Союзу європейських лісівників (Union of European Foresters (UEF), який відбувся 13-16 червня 2019 року в освітньому центрі лісу, деревини, будівництва і дизайну (Майенфельд, Швейцарія).

Ольга Мелещук виступила там з доповіддю, у якій йшлося про проблеми, пов’язані зі зміною клімату. А саме про значне збільшення площ ослаблених лісонасаджень внаслідок високих температур і змін гідрологічного режиму соснових лісів, що призводить до масового заселення лісів верхівковим короїдом, який в свою чергу є розповсюджувачем мікозних(грибкових )захворювань і, як наслідок, всихання сосни на значних площах. З цією проблемою нині боріться лісівники Рівненщини і шляхи її вирішення обговорюються на різних рівнях.

Власне темі впровадження інноваційних технологій в лісі в період кліматичних змін був присвячений симпозіум Союзу європейських лісівників (Union of European Foresters (UEF).

UEF заснований в 1965 році і на сьогодні об`єднує 25 асоціацій із 21 країни. Це європейська організація національних лісових асоціацій, яка представляє інтереси лісівників усіх рангів. UEF об`єднує 85000 міжнародних фахівців в галузі лісового господарства.