Надслучанський інститут відзначив 15 річницю

11.09.2019 16:12

Перший заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, голова обласної організації Товариства лісівників України Михайло Прокопчук привітав колектив Надслучанського інституту Національного університету водного господарства та природокористування з 15-річчям діяльності.

– Нині лісова галузь потребує високоосвічених фахівців, які зможуть не лише з практичної, а й з наукової точки зору вирішувати проблемні питання, які стоять перед лісівниками. Надто швидкі кліматичні зміни, які зараз ми спостерігаємо, вимагають глибокої наукової бази у тих, хто приходить працювати в лісове господарство, - наголосив Михайло Пропопчук. Він оголосив подяку Рівненської обласної організації Товариства лісівників України колективу інститут «за підготовку фахівців лісового господарства, підвищення освітнього рівня працівників лісової галузі, активну науково-просвітницьку та екологічну роботу, популяризацію лісівничої справи та з нагоди 15-річчя діяльності».

Привітав інститут зі святом і перший його ректор, директор ДП «Дубенський лісгосп» Олег Юркевич. Він пригадав, в яких складних умовах доводилося створювати тоді ще приватний заклад вищою освіти. Але попри всі труднощі нині на Рівненщині працює Надслучанський інститут, який готує магістрів лісового господарства.