ПІДСУМКИ ОЗДОРОВЛЕННЯ 2019 РОКУ

09.12.2019 12:56

Рівненська обласна організація Профспілки працівників лісового господарства підсумувала оздоровчий сезон 2019 року. На жаль, через погіршення фінансового стану лісогосподарських підприємств, зменшилися надходжень профкомам лісгоспів відрахувань на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу. Відтак оздоровчий сезон 2019 року проходив ще в складніших умовах, ніж в попередні роки.

Однак, завдяки взаємодії профспілкових комітетів і роботодавців із загальної кількості 3234 дітей працівників підприємств в літньому оздоровчому сезоні 2019 року оздоровлено в санаторіях, дитячих оздоровчих закладах та базах відпочинку 490 дитини, тобто кожна шоста дитина.

Насамперед, профкоми лісгоспів звертали увагу на соціально-незахищених дітей. Так, цьогоріч  оздоровлено 294 дитини, що мають статус потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 34 дитини – з малозабезпечених та багатодітних сімей, 4 дитини сироти. 92% витрачених коштів - це кошти профспілкових організацій, 8% - батьків.

Найбільш активно спрацювали профспілкові комітети Березнівського, Соснівського, Зарічненського, Костопільського, Клесівського, Висоцького, Сарненського лісгоспів.

Оздоровлювати також і працівників лісової галузі, звісно, що менше, ніжу  2018 році, Рівненщина є в лідерах в Україні за підсумках оздоровлення разом із колегами з Житомирської, Хмельницької, Чернігівської, Сумської та Київської областей.

Адміністрація та профспілкові комітети лісогосподарських підприємств, які найкраще спрацювали щодо оздоровлення своїх працівників, відзначені грамотами та подяками Федерації профспілок України, Рівненської обласної організації профспілки працівників лісового господарства.

Роботу профспілкових комітетів областей з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року було підсумовано на засіданні Президії Центральним комітетом профспілки працівників лісового господарства України.