Державна лісова охорона цілодобово охороняє ліси Рівненщини, щоб не допустити виникнення пожеж

06.04.2020 15:14

На необхідності злагодженої взаємодії органів ДСНС, державної лісової охорони та керівництва на місцях, проведення ефективної роз’яснювальної роботи серед населення наголосив сьогодні на селекторній нараді з питань пожеж в екосистемах начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.

На сьогодні більшість випадків загоряння в лісових масивах – це поширення вогню унаслідок випалювання сухої рослинності. Відтак працівники державної лісової охорони нині активно збільшують кількість мінералізованих смуг, оборюють лісові масиви, щоб відмежувати їх від полів і не допустити поширення вогню у лісах.

Державна лісова охорони підвідомчих підприємств обласного управління працює у посиленому режимі, лісові масиви цілодобово патрулюються спеціальними рейдовими групами. Держлісфонд Рівненської області перебуває під наглядам 51 однієї камери відеоспостереження. Саме їхня робота дає змогу оперативно виявляти осередки можливих пожеж і не допустити поширення вогню на значні площі. У лісових масивах створено 1510 км мінереалізованих смуг та проведено 2050 км доглядів за вже існуючими, підготовлена необхідна спецтехніка та обладнання для боротьби з можливими лісовими пожежами.

На жаль, з початку року у держлісфонді Рівненської області зафіксовано 14 пожеж на площі 11,6 га.