ПОДЯКИ ЛІСІВНИКАМ ЗА БОРОТЬБУ З ПОЖЕЖАМИ

23.04.2020 14:27

Подяки «за відвагу та активну участь у гасінні пожеж в екосистемах Зарічненського району» від народного депутата України Віктора Мялика оголосили головному лісничому, виконувачу обов'язків директора ДП «Зарічненський лісгосп» Сергію Киркевичу та начальникові лісового відділу ДП «Зарічненський лісгосп» Валерію Юхновичу.

Останні тижні лісівники щодня пильнують лісові масиви держлісгоспу, і майже щодня їм доводиться гасити пожежі в екосистемах, щоб не допустити поширення вогню у ліс.

- Для боротьби з пожежами і недопущення поширення вогню, у районі налагоджена ефективна співпраця лісівників, працівників ДСНС та місцевої влади, відтак ситуація з пожежами в екосистемах контрольована, - зауважив  Сергій Киркевич.

До слова, вчора державна лісова охорона ДП «Зарічненський лісгосп» разом з працівниками місцевого підрозділу ДСНС, прикордонникам підрозділу“Вичівка”, сільським головою Вичівськоії сілької ради та жителям цієі сільради разом гасили пожежу біля села поблизу кордону з Білоруссю. Тому подяку начальникові лісового відділу Валерію Юхновичу оголошували безпосередньо в лісі.

А вже сьогодні лісівники ДП «Зарічненський лісгосп» на сторожі лісового масиву Олександрівського лісництва. Вони пильнують, щоб вогонь з торфовищ, які поруч лісу, поривом вітру не перекинувся на лісові насадження.

На сьогодні в усіх лісгоспах області працівники державної лісової охорони працюють у посиленому режимі, виїздять на боротьбі з пожежами в екосистемах, допомагали своїм колегам у Житомирській області. Лісівники не втомлюються звертатися до громадян з проханням не порушувати правили пожежної безпеки, адже це загроза не лише нашій екологічній системі, а й безпосередньо їхньому життю та здоров'ю.