НЕБЕЗПЕКА ВИНИКНЕННЯ ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ

07.08.2020 11:35

Лісівники Рівненщини закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки в лісах, розпалювати багаття та відпочивати лише у спеціально відведених місцях. Адже через суху та спекотну погоду нині в області встановився дуже високий клас пожежної небезпеки.

Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що діє розпорядження голови обласної державної адміністрації про тимчасову заборону на відвідування лісових масивів у період підвищеного класу пожежної небезпеки за умовами погоди.

На сьогодні у посиленому режимі працює державна лісова охорона обласного управління та всіх підвідомчих підприємствах. Для ефективного захисту лісів від пожеж в області створена необхідна кількість мінералізованих смуг та проведено догляд за ними, повторно проводиться відмежування території держлісфонду від прилеглих земель сільгоспкористування, рейдові бригади здійснюють патрулювання лісів для виявлення порушників Правил пожежної безпеки, яким загрожує адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність.

За порушення вимог пожежної безпеки мінімальний розмір штрафу для громадян - 1530 грн. У разі знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, загрожує штраф від 4590 грн., а в окремих випадках і кримінальна відповідальність.