Лісівничі вказівники, допомагають знайти тих, хто заблукав у лісі

01.10.2020 19:07

Ще один приклад, зі щасливим закінченням, коли лісівничі вказівники, допомагають знайти тих, хто заблукав у лісі.

Пригода сталася на території Малинського лісництва ДП «Березнівський лісгосп». 75-річна рівнянка Анна Трохимівна з братом Миколою Трохимовичем поїхали автікою до лісу за грибами. Їздять не вперше, дорогу знають, однак, уже повертаючись назад пропустили потрібний поворот. Зрештою, загрузли у піску легковиком на лісовій дорозі. Анна Трохимівна вирішила пішки до найближчого села, однак пройшовши кілька кілометрів лісовою дорогою так нічого і не зустріла. Але жінка запам’ятала інформацію, яка була розміщена на так званому «паспорті лісових культур», де було вказано назву лісгоспу, лісництва, а також прізвище майстра лісу. Все це розповіла пенсіонерка, коли зателефонувала у поліцію з проханням про допомогу. Правоохоронці зв’язалися з місцевими лісівниками, які допомогли брату з сестрою витягти машину та провели їх лісовими дорогами до траси.

Анна Трохимівна Рожко та Микола Трохимович Яворський обов’язково просили з вдячністю згадати прізвище майстра лісу Малинського лісництва ДП «Березнівський лісгосп» Андрія Андрійчука та подякувати його товаришу за чуйність, привітність та щиру допомогу.

Тож, лісівничі знаки: квартальні чи ділянкові стовпчики, інформаційні чи застережливі стенди – все це може допомогти людині, яка заблукала. Саме головне бути спостережливим та не панікувати.

Бажаємо всім приємного відвідування лісу!