ВЕСНЯНІ ПЛАНИ РІВНЕНСЬКИХ ЛІСІВНИКІВ

01.03.2021 16:54

Понад 3200 тис га лісових культур планують посадити цьогоріч працівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, з них – 2957 га цієї весни. Роботи розпочнуться, щойно зійде весь сніг і встановиться середньодобова температура +5 С.

Також лісівниками заплановано виконати заходи зі сприяння природному поновленню на площі 621 га, посіяти 20 га лісових розсадників, провести роботи з благоустрою та озеленення територій лісництв тощо.

Традиційно до весняної лісокультурної кампанії підготувалися заздалегідь. Для успішного виконання всіх робіт в минулому році на розсадниках області було вирощено 31,6 млн штук стандартного садивного матеріалу сіянців та саджанців основних лісоутворюючих порід, що повністю забезпечить потребу підприємств в садивному матеріалі, проведені роботи з підготовки ґрунту на площі 1760 га (113,2% до завдання). А з початку вже цього року, лісівники Рівненщини додатково заготовили 1296 кг насіння сосни та 57 кг насіння ялини. Воно буде використане для посіву розсадників і вирощування сіянців для посадки у наступні роки.