Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво

19.03.2021 15:52

Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з Благодійною організацією «Озеленення України» підписали сьогодні у Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Уже 10 квітня лісівники спільно з волонтерами і всіма охочими проводитимуть Акцію «Озеленення Планети», під час якої планується висадити мільйон дерев в Україні. Разом з Україною ще 100 країн світу висаджуватимуть дерева.

Співорганізатора проекту «Озеленення Планети» на Рівненщині Ірина Теслюк подякувала лісівникам за активну співпрацю восени минуло року під час реалізації реалізували проект «Мільйон дерев за добу», за результатами якого Рівненщина була однією з кращих в Україні.

Перший заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук закликав усіх охочих долучитися до посадки лісу в області.

-          Нам дуже приємно, що волонтери то просто небайдужі люди цікавляться  питанням озеленення, роботою лісівників, адже це робить лісову галузь більш відкритою для розуміння та сприяє підвищенню екологічної свідомості наших громадян, - додав Михайло Прокопчук.  

-          Минуло року під час проведення Акції «Мільйон дерев за добу» чимало волонтерів приїхали з дітьми, для них це не лише незабутній досвід, а й екологічне виховання, що особливо важливо у теперішній час, - зауважила волонтер проекту Анна Штанько.

«Озеленення Планети» відбуватиметься під час проведення Всеукраїнської лісівничої акції «Створюємо ліси разом», яка щороку розпочинається 21 березня у Міжнародний день лісу і триває майже місяць до Дня довкілля, який відзначаємо у третю суботу квітня (17 квітня 2021 р.).

Щороку лісівники України відтворюють понад 40 тис га лісів, а це 200 млн дерев. Минулого року лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства посади 3500 га лісу, це понад 25 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід: сосни звичайної і дуба, а також ялини, модрини та інших.