НА РІВНЕНЩИНІ ПРЕЗЕНУВАЛИ ПРОЕКТ «ОЗЕЛЕНЕННЯ ПЛАНЕТИ»

30.03.2021 13:55

Проект «Озеленення Планети» презентувала сьогодні на Рівненщині ініціатор глобальноі? екоініціативи «Озеленення планети», президент міжнародного клубу Business WOMAN Club Ганна Крисюк.

Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства вже має успішний досвід співпраці з Благодійною організацією «Озеленення України» восени минуло року під час реалізації проекту «Мільйон дерев за добу». За його результатами область була однією з кращих в Україні за кількістю висаджених дерев. Внесок Рівненщини у реалізацію екологічного проекту відзначила і Ганна Крисюк, яка подякували керівництву області та лісівникам за активну підтримку екоініціативи, яка об’єднала людей різного віку та професій.

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль зауважив, що і цього року область активно долучиться до реалізації проекту «Озеленення планети». Головний захід якого відбудеться вже 10 квітня по всій Україні. Під час його проведення планується висадити 1000000 дерев.

Начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович висловим сподівання, що цього року до екологічної акції приєднається ще більше охочих. Адже у такий спосіб і лісівники і громадській роблять внесок у майбутнє нашої країни і планети.

 - Важливо, що такі екологічні акції викликають неабиякий інтерес у людей різного віку. Приємно, що громадяни, а особливо діти, цікавляться проблемою озеленення планети, створення лісів, роботою лісівників, адже це робить лісову галузь більш відкритою для розуміння та сприяє підвищенню екологічної свідомості, - наголосив Віталій Сухович.

Сьогодні учасники зустрічі спільно висадили кущі калини біля будівлі Рівненської облдержадміністрації, як символ початку акції «Озеленення Планети» на Рівненщині.

Нагадаємо, що «Озеленення Планети» відбуватиметься під час проведення Всеукраїнської лісівничої акції «Створюємо ліси разом», яка щороку розпочинається 21 березня у Міжнародний день лісу і триває майже місяць до Дня довкілля, який відзначаємо у третю суботу квітня (17 квітня 2021 р.).

Щороку лісівники України відтворюють понад 40 тис га лісів, а це 200 млн дерев. Минулого року лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства посади 3500 га лісу, це понад 25 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід: сосни звичайної і дуба, а також ялини, модрини та інших.

На сьогодні в області вже посаджено 320 га лісових культур, найбільше у Березнівському, Володимирецькому, Соснівському лісгоспах. Загалом цьогоріч в області заплановано посадити 3200 га лісових культур, з них – 2957 га цієї весни.