ЛІСІВНИКИ РІВНЕНЩИНИ ВЖЕ ПОСАДИЛИ МАЙЖЕ 10 МЛН ШТУК СІЯНЦІВ

05.04.2021 16:02

Майже 10 млн штук сіянців – майбутніх дерев, на площі 1407 га, що становить 48% до запланованих завдань, посади лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Нагадуємо, що цьогоріч в області заплановано посадити 3200 га лісових культур, з них – 2957 га цієі? весни.

Тим часом на Рівненщині триває Всеукраїнська Акція «Створюємо ліси разом». У рамках Акції працівники ДП “Дубровицький лісгосп” на базі Дубровицького лісництва провели екскурсію для учнів Мачулищенської школи. На екскурсії учні ознайомилися з повним циклом заготівлі і переробки насіння, процесом вирощування садивного матеріалу, що використовується для посадки лісових культур та озеленення.

У Лісівському лісництві ДП «Дубровицький лісгосп» до посадки лісу долучилися жителі с. Золоте.

А у ДП «Висоцький лісгосп» до Акції «Стоврюємо ліси разом» приєдналися вихованці КЗ «Жаденський-НВК». Вони разом з лісівниками висадили саджанці сосни та берези в Жаденському лісництві.

А у Більському лісництві ДП «Висоцький лісгоп» працівники Миляцької ОТГ продовжили Всеукраїнську акцію " Створюємо ліси разом" і висадили сіянці сосни і берези.

Відтворення лісу – це відповідальна та важка праця. А вдала посадка – це запорука високої приживлюваності, хорошого приросту лісових культур, а отже – високої продуктивності лісових насаджень.