Інвестиційний потенціал Рівненщини презентували делегації з Латвійської Республіки

20.04.2021 15:01

Начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович презентував потенціал лісової галузі краю на зустрічі з делегацією Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним та повноважним Послом Латвії в Україні Юрісом Пойкансом.

На офіційній зустрічі з керівництвом області йшлося про інвестиційний потенціал Рівненщини, перспективу розширення співпраці з Латвійською Республікою.

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль зауважив, що одним із перспективним напрямів такої співпраці є розвиток деревообробного кластеру.

Рівненщина – одна з найбільш лісистих областей в Україні, тому вчасне та якісне відновлення ресурсу – це одне з важливих завдань у роботі. Інший напрям – це розвиток глибинної переробки деревини, і розвиток переробних підприємств, - наголосив голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

Начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович зазначив, що область має достатньо сировинну базу для розвитку саме глибинної деревообробки і лісове господарство області вже має досвід співпраці з Латвією.

До речі, ліси вкривають понад 50% території цієї Балтійської країни. Тому лісова галузь - це візитівка Латвії, тому розвиток співпраці у цьому напряму викликав інтерес у членів делегації Латвійської Республіки.