ЗАГАЛЬНОУКРАЇНСЬКА ТОЛОКА «СТВОРЮЄМО ЛІСИ РАЗОМ»

30.10.2021 15:57

На загальноукраїнську толоку «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента «Зелена країна» у співпраці з Акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проекту Озеленення планети зібралися сьогодні у Дубенському районі заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Гемберг, перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, голова Дубенської районної державної адміністрації Всеволод Пекарський, начальниця обласного управління культури та туризму Любов Романюк, ну і звісно ж лісівники області під керівництвом начальника облуправління Віталія Суховича разом зі співорганізаторкою Greening of the Planet у Рівненській області Іриною Теслюк. Вона вручила подяку обласному управлінню лісового та мисливського господарства «за сприяння в реалізації міжнародної екологічної Акції «Висадження дерев одним мільйоном людей за одну добу».

На жаль, Рівненщина обмежена у проведенні масових заходів «червоною зоною», але лісівники не могли лишитися осторонь. З дотриманням карантинних норм, розпочали заходи загальнонаціональної толоки з озеленення у Дубенському замку. Нагадаємо, що відповідно до програми Президента “Зелена країна” за 3 роки в країні планується висадити 1 мільярд нових дерев!

-         Рівненщині, як одній з найбільш лісистих областей, вкрай важливо підтримувати такі екологічні ініціативи та сприяти відновлення та збільшенню лісів, - наголосив заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Гемберг

-         З початку реалізації в області програми Президента «Зелена країна» вже висаджено півтора мільйони сіянців на площі 123 гектари. Заплановано, що 30 жовтня лісівники області висадять ще 180 тисяч нових сіянців, - розповів начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.

На підтвердження цих слів один гектар лісових культур висадили сьогодні на території Смизького лісництва ДП «Дубенський держлісгосп» учасники загальноукраїнської толоки «Створюємо ліси разом».

Наймолодші лісівнички – 5 річна Катерина Дзецько та 7 річна Зоряна Романюк, активно допомагали дорослим та раділи гарній справі.

Ліс садили сьогодні у різних куточках Рівненської області лісівники висоцького, дубровицького, сарненського, березнівського лісгоспів та інші.