ДЕРЖЛІСГОСПИ РІВНЕНЩИНИ ЗБІЛЬШИЛИ ВІДРАХУВАННЯ ДО БЮДЖЕТІВ УСІХ РІВНІВ

22.12.2021 12:57

За 11 місяців 2021 року підвідомчі підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства сплатили до бюджетів усіх рівнів 757,8 мл грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 238,1 млн грн або на 45,8% більше ніж за відповідний період минулого року.

Про це йшлося на спільній нараді лісівників з представниками регіональних деревообробних підприємств за участі директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської обласної державної адміністрації Костянтина Мокляка, що відбулася в Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За 11 місяців 2021 року лісгоспи області відрахували до Державного бюджету – 378,8 млн грн., до місцевих – 228,1 млн грн.

За звітний період сплачено 150,8 млн грн Єдиного соціального внеску, це на 63,8% більше, ніж за 11 місяців 2020 року.

До речі, виконавчий директор Територіального відділення Асоціації платників податків України в Рівненській області Лариса Садова наголосила, що держлісгоспи Рівненської області щорічні переможці не лише обласного, а й Всеукраїнського конкурсів «Сумлінних платників податків». Зокрема, цього року переможцями Всеукраїнського туру стали ДП «Сарненське лісове господарство» та ДП «Соснівське лісове господарство». 

-         Держлісгоспи є бюджетоутворюючими у житті територіальних громад, - наголосила Лариса Садова, - для прикладу, питома вага сплачених податків ДП «Соснівський лісгосп» у доходах Соснівської селищної ОТГ складає 53%, ДП «Висоцький лісгосп» у доходах Висоцької ТГ – 24%, ДП «Березнівський лісгосп» у доходах Малинської сільської ОТГ та Степанської селищної ТГ по 21% відповідно.

Загалом до бюджетів територіальних громад лісгоспи Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства сплатили 178,9 млн грн. Це дозволяє територіальним громадам забезпечувати виконання своїх повноважень, соціально-економічний розвиток населених пунктів.