День довкілля на Рівненщині

16.04.2022 17:57

?Щороку у третя суботу квітня, коли відзначається національне свято День довкілля, лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства власним прикладом демонструють необхідність збереження та охорони довкілля, підвищення екологічної культури.
?Заходи проводяться за різними напрямами: допомога громадам з озеленення населених пунктів, благоустрій та прибирання власних територій, проведення лісокультурних заходів. Традиційно, до цієї ініціативи приєдналися всі колективи державних лісогосподаських підприємств.
????Працівники ДП "Березнівський лісгосп" під час заходів з нагоди Дня довкілля прибирали територій навколо своїх будівель, здійснювали благоустрій лісництв. Обабіч доріг прибрали сміття, щоб поліпшити санітарний стан довкілля.
????Лісівники ДП «Висоцький лісгосп» прибирали територію навколо адмінбудівлі та дендропарку, зібрали опале листя, обрізали та білили дерева в плодовому садку, висаджували квіти. Погодні умови, очікування Великодня і Перемоги додавали всім учасникам сил і бадьорості.
????У День довкілля члени колективу ДП «Дубенський лісгосп» дружньо прибирали територію Млинівської лісодільниці, наводили лад на подвір'ї. Власним прикладом демонстрували необхідність дбати про чистоту навколо.
????У ДП «Костопільський лісгосп» відбулося відразу кілька різних заходів з нагоди свята. Лісівники разом з гостями, серед яких народний депутат України Олександр Ковальчук, заклали плантацію новорічних ялинок. Які вже за 5 років стануть найбільш екологічною окрасою свята в оселях українців. Також працівники Костопільського лісгоспу розпочали оновлення території навколо будівлі держлісгоспу, у перспективі планують висадити там герб України з самшиту.
????До дня довкілля лісівники Володимирецького лісництва ДП «Рафалівський лісгосп» провели толоку разом з місцевою громадою, прибрали від сміття територію навколо озера у Білянському лісництві.
????Лісівники ДП «Сарненський лісгосп» продовжують осучаснювати та прикрашати території навколо місцевих лісництв. Цього разу провели озеленення у Страшівському лісництві, благоустрій території Немовицького лісництва, прибрали навколо будівлі держлісгоспу.
????Працівники апарату ДП «Соснівський лісгосп», державна лісова охорона Жовтневого лісництва разом з депутатами Соснівської ОТГ та тимчасово переміщеними особами з Київської області активно долучилися до заходу з нагоди Дня довкілля. Разом прибрали лісові масиви вздовж доріг смт. Соснове та с. Маринин, а також території, що межують з лісом.????