ПИТАННЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ ЗНАХОДИТЬСЯ НА ПОСТІЙНОМУ КОНТРОЛІ

27.05.2022 11:32

Тренінг з імітацією реальних дій з працівниками, які виконують роботи підвищеної небезпеки, провели на базі ДП «Дубенське лісове господарство» заступник начальник відділу охорони та захисту лісу Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Касянчук та начальник відділу нагляду у СКС та АПК Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці України у Рівненській області О. Іващук.

На тренінгу навчалися безпечного проведення лісосічних робіт, вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин та механізмів та особливості виконання робіт на висоті понад 1,3 метри. Для оцінки ризиків при проведенні лісосічних робіт на вибірковій санітарній рубці, обрали Смизьке лісництво ДП «Дубенський лісгосп».

Учасники навчання з’ясували, що найчастіше на лісосічних роботах порушуються параметри звалювання дерев. Тому увагу було закцентовано на формування ризикоорієнтованого мислення, визначення заходів, яких необхідно вжити для усунення чи зменшення ризику, зменшення людських помилок.

У підсумку, організатори заходи наголосили на належному функціонуванні у ДП «Дубенський лісгосп» системи управління охороною праці та ризиками, забезпеченість працівників засобами індивідуального захисту. Лісгосп витрачає значні кошти на створення здорових та безпечних умов праці (за I квартал 2022 року витрачено на заходи з охорони праці 252 тис. грн., що становить 3,5% від фонду оплати праці за аналогічний період 2021 року та 1059 грн. на одного працівника).

-         Охорона, безпека та гігієна праці повинні стати не чиєюсь вимогою, а нормою та обов’язком кожного з нас, - наголосив заступник начальник відділу охорони та захисту лісу Володимир Касянчук