СПІЛЬНА НАРАДА З ОХОРОНИ ПРАЦІ

16.04.2018 09:24

Питання охорони праці – на особливому контролі керівництва Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Цій темі була присвячена розширена нарада для суб’єктів підприємницької діяльності, які надають послуги з лісівництва, головних інженерів та інженерів з охорони праці лісогосподарських підприємстві за участі управління Держпраці в Рівненській області, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області.

Відкриваючи нараду, начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович наголосив, що проведення таких спільних нарад нині необхідне, адже багато лісогосподарських робіт здійснюються суб’єктами підприємницької діяльності, а дотримання усіх вимог з охорони праці є однією з гарантій безпечної роботи і збереження життя та здоров’я працівників.

Про результати перевірок суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють лісосічні роботи, а також основні та найбільші порушення, які в результаті були виявлені, розповів начальник управління Держпраці в області Юрій Наконечний. Він звернув увагу підприємців на необхідність належного оформлення найманих працівників та їх допусків до виконання робіт.

У І кварталі 2018 року у лісовій галузі області зафіксовано два випадки виробничого травматизму, повідомив начальник відділу обласного управління Держпраці Володимир Ситник. Він розповів про дотримання вимог законодавства та нормативно-правових актів з охорони праці підприємствами та фізичними особами-підприємцями, які надають послуги з лісівництва.   

Про аналіз нещасних випадків на виробництві, здійснення відомчого контролю за станом охорони праці на підприємства РОУЛМГ доповів учасникам наради заступник начальника відділу облуправління лісового та мисливського господарства Володимир Якимчук. Він також наголосив, що питанню охорони праці надається велика увагу на всім рівнях. Зокрема воно розглядатиметься на наступній колегії Держаного агентства лісових ресурсів України 26 квітня цього року.