Досвід Австрії у веденні лісового господарства дуже важливий для України, - Володимир Бондар

20.06.2018 12:32

19 червня делегація Держлісагентства під керівництвом заступника Голови відомства Володимира Бондаря, під час візиту до Республіки Австрія, обговорили питання співпраці в галузі лісового господарства зі своїми колегами державної лісової компанії Австрії.

Перебуваючи безпосередньо в лісових масивах сторони обговорити питання застосування поступових та вибіркових методів заготівлі деревини.

За словами австрійських лісівників, в Австрії власник лісу має право без погоджень проводити суцільні рубки на ділянці до 0,5 га, рубка на ділянці 0,5-2 га потребує відповідного дозволу. Власник лісової ділянки зобов'язаний вчасно проводити заходи боротьби з хворобами та шкідниками. Якщо заходи вчасно не проведені, то власника зобов'язують їх вжити, використовуючи законодавчі норми.

Окрім того, як було зазначено, австрійські ліси також страждають від нашестя короїдів. Пошкоджена деревина, при перших ознаках, одразу прибирається з лісу і вивозиться у першу чергу.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар підкреслив, що досвід Австрії у веденні лісового господарства дуже важливий для України.

«Неможливо повністю скопіювати систему ведення лісового господарства окремої зарубіжної країни. Україна унікальна тим, що у нас різні умови для вирощування лісів. І тому нам необхідно адаптувати різні системи. Наприклад, досвід Австрії у системі заготівлі деревини, боротьби зі шкідниками лісу досить цікавий для вивчення та впровадження», - зазначив Володимир Бондар.