НОВИЙ СОСНОВИЙ ЛІС ПОСАДИЛИ В ДП «РІВНЕНСЬКИЙ ЛІСГОСП»

20.03.2019 18:07

Наймолодший учасник сьогоднішньої акції з посадки лісових культур в Олександрійському лісництві ДП «Рівненський лісгосп» - п’ятирічний Мирон. Це його перший досвід садіння лісу і приїхав він з мамою, замінивши відвідини дитячого садочка на проведений з користю день на природі. Загалом, допомагали працювати лісівникам ДП «Рівненський лісгосп» рівненські пластуни та члени Садового товариства «Західний», які разом посадили майже гектар лісу. На цій площі раніше була проведена санітарна рубка, відтепер тут буде рости сосновий ліс.

До слова, вже другий рік поспіль до проведення на Рівненщині Акції з посадки лісу долучаються члени організації української молоді ПЛАСТ.

-         Особливо важливо залучати до відтворення лісів молоде покоління, учнів та школярів, - наголосив голова Рівненської обласної організації Товариства лісівників України, перший заступник начальника облуправління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук, - адже саме такий досвід лягає в основу екологічного виховання, відповідального ставлення до природи. Приємно, що цього року до Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», тема якої «Ліси і освіта», долучається багато молоді, звісно, що  найактивніші наші помічники – вихованці учнівських лісництв з усієї області.

На сьогодні, в області посаджено 2,8 тис га лісу, це майже 90% від запланованих об’ємів робіт на весну 2019 року.