ЛІСІВНИКИ ПРОСЯТЬ ВИЗНАТИ НАСЛІДКИ НЕГОДИ НАДЗВИЧАЙНОЮ СИТУАЦІЄЮ

01.07.2021 11:03

Надзвичайною ситуацією регіонального масштабу визнати наслідки негоди, яка вирувала на Рівненщині 25 червня 2021 року, просить Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства.

-        За кілька годин стихія зруйнувала результати десятилітньої праці лісівників, і завдала майже 100 мільйонних збитків державним підприємствам, - наголосив перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук.

- У разі визначення, що це надзвичайна подія регіонального масштабу, ми зможемо без бюрократичних затримок оперативно ліквідовувати наслідки негоди в наших лісах, - додав Михайло Прокопчук, - Адже на сьогодні головне завдання для працівників держлісгоспів - прибрати пошкоджені, повалені, завислі та нахилені дерева, швидко забрати з лісу деревину, яка ще має цінність, адже за такої погоди ділова деревина швидко стає звичайними дровами. А це додаткові втрати для держлісгоспів.

Майже 9 тис га лісу (247 тис м куб) пошкоджено в держлісфонді Рівненської? області у наслідок негоди, яка вирувала в області 25 червня 2021 року.

Попередньо, наи?більше збитків зазнали ДП «Березнівськии? лісгосп» - 2423 га, ДП «Клесівськии? лісгосп» - 2152 га, ДП «Соснівськии? лісгосп» - 960 га, ДП «Рокитнівськии? лісгосп» - 1018 га.

Усі пошкоджені ділянки будуть обстежуватися спеціальними комісіями за участі працівників ДСЛП «Рівнелісозахист», органів місцевого самоврядування, які нададуть остаточні рекомендаціі? щодо санітарних заходів і термінів і?х проведення.