Понад 18 млн штук сіянців вже посадили лісівники Рівненщини

04.04.2022 11:59

18,185 млн штук сіянців основних лісоутворючих порід (переважно сосна та дуб) вже висадили лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Лідери з весняної посадки лісу –Сарненський, Соснівський та Висоцький держлісгоспи.

Роботи з лісовідтворення проведені на площі понад 2605 га, зокрема створено 155 га нових лісів, на землях, де їх раніше не було.

У 2022 році в області заплановано виконати роботи з відтворення лісових насаджень на площі 4336 га, більшу частину з яких зробити саме навесні – 3063 га. За цей рік рівненські лісівники планують висадити 25 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід, з них - 24 млн весною 2022 року. Також у планах посади 219 га нових лісів на землях, де їх раніше не було.

 - Разом з лісівниками ДП "Березнівський лісгосп" ліс садили тимчасово переміщені особи з регіонів, де проходять активні бойові дії! Дякуємо всім за спільну працю задля майбутнього нашої сильної України.

- До посадки лісових культур долучилися викладачі та студенти лісотехнічного фахового коледжу м Березне, які разом з лісівниками вже висадили 1,1 га. нових лісів в Малушському лісництві.

- Молоді дуби та сосни ростимуть на ще одній лісовій площі 0,4 га у Новоставському лісництві ДП «Костопільський лісгосп». Навесні 2022 року костопільські лісівники планують провести лісовідновлення на площі 195га, та посадити 39га нових лісів.

- У 73 кварталі Залужського лісництва ДП «Сарненський лісгосп» на пісках площею 16,3 га сарненські лісівники створили лісові культури. Для забезпечення хорошої приживлюваності використовується гель з компонентами вологонакопичення, укорінення та запобігання пошкодженню личинками хруща.