Сарненський, Соснівський та Висоцький держлісгоспи - лідери з висадки лісових культур

04.04.2022 00:00

????????????18,185 млн штук сіянців основних лісоутворючих порід (переважно сосна та дуб) вже висадили лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.
?Лідери з весняної посадки лісу – Сарненський, Соснівський та Висоцький держлісгоспи.
?Роботи з лісовідтворення проведені на площі понад 2605 га, зокрема створено 155 га нових лісів, на землях, де їх раніше не було.
?У 2022 році в області заплановано виконати роботи з відтворення лісових насаджень на площі 4336 га, більшу частину з яких зробити саме навесні – 3063 га. За цей рік рівненські лісівники планують висадити 25 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід, з них - 24 млн весною 2022 року. Також у планах посади 219 га нових лісів на землях, де їх раніше не було.
????Разом з лісівниками ДП "Березнівський лісгосп" ліс садили тимчасово переміщені особи з регіонів, де проходять активні бойові дії! Дякуємо всім за спільну працю задля майбутнього нашої сильної України.
????До посадки лісових культур долучилися викладачі та студенти лісотехнічного фахового коледжу м Березне, які разом з лісівниками вже висадили 1,1 га. нових лісів в Малушському лісництві.
????Молоді дуби та сосни ростимуть на ще одній лісовій площі 0,4 га у Новоставському лісництві ДП «Костопільський лісгосп». Навесні 2022 року костопільські лісівники планують провести лісовідновлення на площі 195 га, та посадити 39 га нових лісів.
????У 73 кварталі Залужського лісництва ДП «Сарненський лісгосп» на пісках площею 16,3 га сарненські лісівники створили лісові культури. Для забезпечення хорошої приживлюваності використовується гель з компонентами вологонакопичення, укорінення та запобігання пошкодженню личинками хруща